Cumartesi, Şubat 6

Fenerbahçe 3-0 Bursaspor

Kendi literatürüme geçen maç anımı bir sonraki gönderide sizlerle paylaştım.
Ertuğrul Sağlam "bu sefer elemeye geliyoruz" demese bile lafı oraya getiren konuşmalar yapmıştı. Ancak geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da yine hüsranla kafa kafaya tokuştular. Fenerbahçe ilk yarıda oynadığı oyunu ve hırsı 2.yarıya taşıyabilse hüsran,hezimete dönüşecekti Bursa adına. Daum sağolsun(!) yine durdurdu takımı. Tamam 3-0 olmuş artık gol yememeye bak ama bunu daha çok atak yaparak,daha çok gol arayarak yap. Geriye çekildiğin gibi rakip zaten üstüne üşüşüyor. Bunu buradan biz görüyoruz; Daum,kulübeden on yıllardır göremiyor! İlk yarı Fenerbahçe topa hakim olduğu,sürekli ileriyi düşündüğü sıralar Bursa adam gibi top bile oynayamazken, ikinci yarıda takımı geriyi çekip gel bana dercesine adamları kalene çekiyorsun. Gol yeme riskin artıyor.
Lugano,bir süredir devam eden sessizliğini bu maçta bozdu ve attığı golle kendine geldi. Takım aktif haldeyken hep fırsat yaratmayı ve fırsatları gole çevirmeyi düşündü. Semih'in Sivas maçı gibi bir maça ihtiyaç duyduğunu ve o maçla birlikte toparlanmaya başlayacağını yazmıştım. Güiza'nın olmaması ve attığı bu goller özgüvenini tekrar yerine getirecektir. Güiza düzelse bile Semih'i kesmemekte yarar var. Santos ve Özer yine ellerinden geleni yapıp skora katkılarını sağladılar. Özer'e ayrıca nazar değmesin demek istiyorum.  
Uğur daha yeni form tutuyordu ki sakatlık şoku geldi,Çarşamba günü ameliyat olacak ve bu da uzunca bir süre Vederson malına kaldık anlamına geliyor. Fenerbahçe'nin lisanslı hiç bir sporcusu hakkında bu tip bir yorum yapmam ama Vederson ve Real Madrid'te ki kopyası Marcelo için bu yakıştırmayı çekinmeden yapıyorum. Adamların maç içinde işe yarar 1,en fazla 2 hareketi dışında yarardan çok zararları var. Ayrıca, sol kanada transfer yapılmamasının zararı büyük olmaz umarım. 
Sonuç olarak,net bir galibiyet aldık,Bursa'da 1 gol atarsak 5 gol gerekecek Ertuğrul Sağlam ve ekibine. Adım adım...




STAT: Fenerbahce Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Serkan Gençerler, İsmail Şencan.
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Andre Santos, Özer, Cristian, Emre(Selçuk dk. 66), Uğur(Vederson dk. 36), Alex, Semih(Gökhan Ünal dk. 72)
YEDEKLER: Volkan Babacan, Bekir, Deniz, Mehmet Topuz
TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum.
BURSASPOR: Ivankov, Ali, Ömer, Zapotocny(İbrahim dk. 46), Mustafa Keçeli, Ozan İpek, Kirita, Ergic, Bekir Ozan(Iglesias dk. 68), Turgay, Sercan(Volkan Şen dk. 30)
YEDEKLER: Yavuz, Tuna, Batalla, Hüseyin
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam.
GOLLER: Andre Santos (dk. 22), Lugano (25), Semih (dk. 40)
SARI KARTLAR: Bekir Ozan, Mustafa Keçeli (Bursaspor), Lugano (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok: