Pazartesi, Şubat 1

Sivasspor 1-5 Fenerbahçe

Güçlü olarak aksedildikleri zamanlar bile bize fazla ters gelmeyen Sivasspor,bu seneki durumu,özellikle de kötü savunmasıyla hiç mi hiç zorlayamaması gerekiyordu. Öyle de oldu. Yaklaşık olarak ilk yarının son 10,ikinci yarının da ilk 10 dakikalık periyotları haricinde zorlanmadığımızı söyleyebilirim. Evimizde gibi oynadık. Sivasspor ciddi anlamda ölmüş,düşmezler ama iyi bir yerde de bitiremeyebilirler ligi. Şöyle bir şey var ki,aldıkları oyuncular da boş gibi gözükmüyor. Ancak eskisi gibi olurlar mı bilemem orasını.
Bu maçta attığımız 5 golü Sivas'ın kötü defans hattından çok Güiza'nın olmamasına bağlıyorum. Tek forvet oynamak isabet olmuş ve Semih'in böyle bir maça ihtiyacı vardı. Hakeza,Gökhan Gönül ve özellikle Uğur Boral'ın da. Kanatları bu isimler kurtarırken. Orta sahada Mehmet Topuz ve Selçuk'un açıklarını Özer ve Alex kapattı. Deniz defansta iyi işler yaptı,sırıtmadı en azından. Takımdan genel anlamda memnunum ama Daum ve Vederson'dan memnun değilim. Vederson'u hiç bir karşılık beklemeden versinler kime olursa... Daum'a gelecek olursak; Mehmet Topuz'un atamadığı bir gole atıfta bulunarak, "O gol olsaydı bugün maçın adamı Uğur Boral değil Topuz olurdu." tarzından bir laf etmiş. Yaptığı büyük bir ayıptır, emeği,yeteneği hiçe saymaktır. Somut şeyleri ele almak yerine varsayımlar üzerinden hareket etmek hiç bir teknik direktöre hatta bu işle ilgilenen herhangi birisine yakışmıyor,yakışmazda. Mehmet Topuz'a cephe mi alalım illa ki! Oynayamıyor,yeteneği kısıtlı... Boral'ın mevkiisi farklı olabilir ama Topuz'dan daha yetenekli. Niye halen kabul edilmiyor bu, o kafasına neden girmiyor bu gerçek!
Her neyse,haftaya Diyarbakır geliyor Mabed'e....
Stat: 4 Eylül
Hakemler:
Kuddusi Müftüoğlu, Selçuk Kaya, Alper Ulusoy.

Sivasspor: Akın, Abdurrahman, Murat Sözgelmez, Nabil Taider, Hayrettin(Yasin dk. 82), Musa(Kamanan dk. 68), İbrahim Dağaşan, Elrio, Lucien Aubey, Keita, Mehmet Yıldız
(İbrahim Şahin dk. 76)
Yedekler: Petkoviç, Cihan, Yasin, Uğur Kavuk, Oktay
TD: Muhsin Ertuğral

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül(Önder dk. 89), Bilica , Deniz, Vederson, Mehmet Topuz(Ali Bilgin dk. 82), Selçuk, Özer, Uğur Boral, Alex, Semih(Gökhan Ünal dk. 76 )
Yedekler: Mert Günok, Bekir, Gökay, Deivid
TD: Christoph Daum

Goller: Semih (dk. 30 ve 55), Uğur Boral (dk. 66 ve 70), Gökhan Gönül (dk. 84) (Fenerbahçe), Mehmet Yıldız (dk. 37) (Sivasspor)
Sarı Kartlar : Semih (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok: