Pazar, Mart 28

Boca Juniors 2-0 River Plate

Clausura başladı başlayalı sadece 2.hafta aldığımız Lanus galibiyeti vardı ve onun haricinde tam bir beraberlik ve yenilgiler takımına dönmüştük. Düşmanlara keyif veriyordu tabii bu durum. Palermo'nun maç öncesi "Boca'nın ölüsü bile River'dan puan alır" açıklaması,derbilerin diğer maçlara oranla her zaman daha farklı olduğunu ve Boca'nın Superclasico'yu ne kadar önemsediğini bir kez daha hatırlattı bizlere,bazılarına!
Hafta sonu yağmur engeline takılan maç Perşembe günü oynandı ve Boca,Riquelme'nin önderliğinde Medel'in 2 gol atarak yıldızlaştığı maçta River La Bombonera'dan eli boş göndermiş oldu. Keza 2004 yılından bu yana yaptığı gibi. River,2004'ten beri La Bombonera'dan 3 puan çıkartamıyor. Taraftarlar her zaman olduğu gibi formundaydı ve Boca için güzel bir gün oldu. Yensede yenilsede giyeceğim Boca formamla fakültedeki River'lı arkadaşlara selam edeyim dedim ama nerede onlar,o giydikleri River polarları!
Bu güzel oldu,şimdi yapılacak tek şey bu hafta da Chacarita'dan 3 puan alıp ilerleyen haftalarda galibiyet serileri yakalamak.
Boca Juniors: Javier García; Ezequiel Muñoz, Breyner Bonilla (m.67, Julio Barroso), Luiz Alberto, Luciano Monzón; Gary Medel, Jesús Méndez, Matías Giménez (m.77, Cristian Chávez); Juan Román Riquelme; Nicolás Gaitán (m.81, Cristian Erbes), y Martín Palermo.

River Plate: Daniel Vega; Paulo Ferrari (m.70, Daniel Villalva), Alexis Ferrero, Gustavo Cabral, Juan Manuel Díaz; Matías Almeyda, Oscar Ahumada (m.60, Roberto Pereyra), Rodrigo Rojas (m.60, Facundo Affranchino); Marcelo Gallardo; Rogelio Funes Mori y Gustavo Canales.

Goles: 1-0, m.24: Medel. 2-0, m.53: Medel.

Hiç yorum yok: