Cuma, Nisan 23

Lazio 1-2 Roma

Bir Derby della Capitale daha gelip çatmıştı. Roma liderliği bırakmamak,Lazio ise kendi derdinden çok Roma'ya çelme takma peşindeydi. Lazio,Rocchi ile öne geçerken dakikalar 14'ü göstermekteydi. Beşiktaş maçı münasebetiyle bu maçın büyük bir kısmını izleyememiş bulunuyorum ondan dolayı önemli noktalar haricinde fazla birşey yazamayacağım. 
Lazio'nun 2.yarının başında kazandığı ve gole çeviremediği bir penaltı var ki,gol olsa maç Roma adına kötüye gidebilirdi. Kalesinde devleşen isim Julio Sergio idi. Kaleciler derbi gecesine damga vurmuş oldu bir yerde. Ardından,bu sefer Roma'nın kazandığı penaltıyı gole çeviren Vucinic skoru eşitlemiş oldu. İki penaltı kararı da doğru onu da belirtmekte yarar var. Dakikalar 63'ü gösterdiği sıralarda Roma,Vucinic'in müthiş füzesiyle öne geçti. Tribünler kendinden geçiyordu tabi bu golle beraber. Son dakikalar ise gerginlikler ve Ledesma'nın kırmızı kartıyla eridi. Bitiş düdüğüyle birlikte saha biraz daha karıştı ama en çok konuşulan yine Totti'nin baş parmaklarını yere çevirerek Lazio tribünlerine yaptığı hareket oldu. Haftaya Olimpico'da Sampdoria ile karşılaşacağız.
Marcatori: 14'pt Rocchi, 8'st Vucinic (rig), 18'st Vucinic.
Lazio: Muslera; Dias, Stendardo (dal 6'st Biava), Radu; Lichtsteiner (dal 'st Zarate), Brocchi, Ledesma, Mauri, Kolarov; Floccari (dal 28'st Cruz), Rocchi.
A disp.: Berni, Diakite, Firmani, Baronio.
All.: Reja
ROMA: Julio Sergio; Cassetti, Burdisso, Juan, Riise; Perrotta, Pizarro, De Rossi (dal 1'st Taddei) ; Toni, Totti (dal 1'st Menez), Vucinic (dal 38'st Brighi).
A disp.: Doni, Mexes, Tonetto, Baptista.
All.: Ranieri
Arbitro: Tagliavento di Terni

Hiç yorum yok: