Pazartesi, Mayıs 10

Real Madrid 5-1 Athletic Bilbao

Son haftalarda şu iyiydi bu kötü oynadı demektense heyecanı paylaşmak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Bitime 2 hafta kala Real Madrid evinde Athletic Bilbao'yu konuk ederken, Barcelona Ramon Sanchez Pizjuan'da Sevilla deplasmanına çıkmıştı. Taraflar arasındaki fark maça çıkmadan önce yalnızca 1 puandı. Barcelona,ilk yarım saatlik dilim geride kaldığında 2-0 öndeydi,kendi maçımıza bakmaktan başka yapılacabilecek bir şey yoktu o an itibariyle. Real Madrid,ilk yarıyı Cristiano'nun penaltı golüyle önde götürüyordu. Penaltı pozisyonunda 10 kişi kalan Bilbao,ilk yarının sonlarına yaklaşılırken skoru eşitledi. İlk yarılar Barcelona lehineydi kısacası. Real Madrid ikinci yarıda uzunca bir süre öne geçemezken Barcelona'dan bir gol daha geldi. İşler sıkıntıya girmişti. Real Madrid sağlam gelmeye başladı,geliyorum diyen gol 77'de geldi ki bu gol dakikasından 5-6 dakika önce öteki tarafta Sevilla,farkı 1'e indirmişti. Real Madrid saldırdıkça saldırıyor,son 12-13 dakikada goller ardı arkasını kesmiyordu. 2-1'den sonra Ramos,daha rahat bir karşılaşma izlememize vesile olurken,Benzema ve Marcelo'da skora katkıda bulundu. Heyecanı güzeldi,Sevilla bir gol daha atsa o zaman daha harika olacaktı ama olmadı. Son haftaya taraflar yine 1 puanlık farkla girdi. Real Madrid,son hafta deplasmanda düşme korkusunu derinden yaşayan Malaga ile karşılaşırken, Barcelona Nou Camp'ta Valladolid ile keyif çatacak. Çıkmadık candan umudu kesmiyoruz,olsan da olmasan da şampiyon,tekrar tekrar teşekkürler Real Madrid...
5 – REAL MADRID. Casillas; Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo; Gago (Kaká 46’), Xabi, Granero (Benzema 66’), Guti; Higuaín (Diarra 81’) y Ronaldo.

1 – Athletic Club. Iraizoz; Iraola, San José, Amorebieta, Koikili; Javi Mtez, Iturraspe, Gurpegui, Yeste (Gabilondo 64’); Toquero (Llorente 72’) y De Marcos (Susaeta 50’)

Goles. 1-0, Ronaldo (p.) (21’); 1-1, Yeste (40’); 2-1, Higuaín (72’); 3-1, Sergio Ramos (79’); 4-1, Benzema (81’); 5-1, Marcelo (87’)

Hiç yorum yok: