Salı, Mayıs 11

Roma 2-1 Cagliari

Real Madrid ile aynı durumda sayabileceğimiz Roma,maçın ilk anından sonuna kadar etkili olan tek taraftı. Gol ve maçı kazanma adına elinden geleni yapıyordu. Ancak, Sampdoria maçında da olduğu gibi golü bulan taraf Cagliari'ydi. İnterliler Cagliari'nin gol haberini duyduğunda zaten farkı açmış olmanın da verdiği rahatlıkla şampiyonluk şarkılarını daha yüksek sesle söylemeye başladılar. Her şeye rağmen mücadelesinden vazgeçmeyen Roma,yediği golden sonra Cagliari kalesine daha çok bastırmaya başladı. İlk denemede Totti'nin son dokunuşu beraberliğe çok yaklaştırdı ama olmadı. Ardından yine Totti'nin vuruşu bu sefer topu ağlarla buluşturdu. 3-4 dakika sonra bir gol daha bulduğumuzda Cagliari'nin gol atacak hali de kalmamıştı. Sonradan oyuna giren Cerci'nin oyuna getirdiği hareketlilik golü kaçınılmaz kılan faktörlerden biriydi.
Gözümüzün önünde hem Roma ve hem İnter maçları,heyecanı derinden yaşıyorduk. Diğer tarafta maçı erken bırakan İnter,farkın birden azalmasına davatiye çıkarmış oldu. İnter 4-3 öndeydi ama puan kaybetmenin de eşiğindeydi. Beklediğimiz olmadı! Maçlar bu şekilde bitti,heyecan son haftaya taşındı. Real Madrid-Atletico / Sevilla - Barcelona maçlarının İtalya versiyonunu izledik desem yanlış olmaz sanırım. Son hafta Roma bir iddiası olmamasına rağmen maçlara iyi asılan Chievo ile,İnter ise ligden düşen ancak İnter'e yatmayacağız beyanı veren Siena ile karşılaşacak. İki takımda deplase olacak. Klişeleri pek sevmem ama dananın kuyruğu bu hafta kopuyor.
 Marcatori: al 28′ s.t. Lazzari (C), al 34′ s.t. e al 38′ s.t. (rig.) Totti

ROMA: Julio Sergio; Motta (dal 32′ s.t. Cerci), Burdisso, Juan, Riise; De Rossi, Pizarro, Perrotta; Menez (dal 34′ s.t. Baptista); Toni (dal 14′ s.t. Taddei), Totti. All. Ranieri.

Cagliari: Marchetti (dal 1′ s.t. Lupatelli); Dessena, Canini, Astori, Agostini; Biondini, Conti, Nainggolan; Cossu (dal 8′ s.t. Lazzari); Matri, Jeda (dal 17′ s.t. Nenè). All. Melis.

Arbitro: Bergonzi di Genova

Hiç yorum yok: