Cumartesi, Eylül 25

Boston Red Sox - New York Yankees Derbisi

 Varitek(Red Sox) ve Alex Rodriguez (Yankees) birbirlerine girerken...
Futbol dışı bir derbi ile karşınızdayız. Tarihi yüz yılı aşan büyük bir buluşma Boston Red Sox-New York Yankees! İki takımda 1901'de kuruldu. Ancak şimdiki adlarını daha sonra aldılar. Red Sox 1907'ye kadar Boston Americans ismini kullanmaktaydı. Yankees ise,şuan varlığını en üst lig olan MLB'de halen sürdüren Baltimore Orioles adı altında sadece 1 yıl oynadıktan sonra ayrılarak 1913'e kadar New York Highlanders ismini kullandı. O tarihten günümüze kadar da New York Yankees olarak mücadele etmekteler. Red Sox maçlarını Fenway Park (Back Bay,Boston),Yankees ise New York'ta Yankee Stadium'da oynuyor. Play-off'larda Red Sox'ın 3 maç geriden gelip 4 maç kazanarak Yankees'i elemesi Beyzbol tarihine geri dönüş adına bir ilk olarak geçmiştir. Yankees'nin Red Sox'a oranla daha fazla şampiyonluğu bulunuyor onu da belirtelim.  Ayrıca Red Sox yıllardır iyi getirdiği sezonları çok kötü hatalarla şampiyonluğa erdirememesiyle de tanınıyor Durum 2004 ve 2007 yılındaki şampiyonluklarla biraz olsun trajik olmaktan çıkmaya başladı.
bu sefer Mike Lowell (Red Sox) ile Robinson Cano (Yankees)
Doğu grubunda yer alan bu iki takım onlarca yıldır aralarındaki ateşli mücaedeye son vermediler. Genel olarak kültürel ve siyasi farklılıklar bulunuyor aralarında. Kültürel açıdan  en basit örnek New York ve Bostonlıların geçmişten gelen anlaşmazlıkları. Çok detayına inemem ama Amerika'dan dönüş yazımda da belirttiğim gibi biz gönlümüzü Red Sox'a kaptırdık. New England'ta kısa bir süre bile olsa konaklama şansı bulursanız gönlünüzü Red Sox'a kaptırma ihtimaliniz yüksektir. Tabii ülkemize getirilen Yankees şapkalarına kanmadıysanız...
Sadede gelecek olursak; Bugün sabaha karşı bizim saatimizle 2:05'te Boston Red Sox - New York Yankees maçı vardı. Red Sox deplasmanda 10-8'lik skorla galip gelerek ilk maçı almış rakibine bir adım daha yaklaşmış oldu. Bugün ve yarın oynanacak diğer iki maç için Fenway Park'ta salladığım Fenerbahçe atkısı Red Sox'ın uğuru olsun diyelim.  LET'S GO RED SOX!
Görüntüdeki Prudential Tower'ın tepesinden Boston'ı ve Fenway Park'ı rahatlıkla görebilirsiniz. Tabii ki Fenway Park'ta orayı görebilmekte. Takımına sahip çıkmakta her türlü fedakarlığı yapabilen Boston'lılar bunu da yaptılar.
görsele tıklarsanız karşıdaki GO SOX ışıklarını görebilirsiniz...

Hiç yorum yok: