Salı, Kasım 23

1'den 3000'e

Ergun Öztuna
Nam-ı diğer Puşkaş Ergun,futbola İzmir'de başladı. Karşıyaka'da oynadıktan sonra 1956'da Fenerbahçe forması giymeye başladı. Bu formayla 2 İstanbul Ligi,1 Türkiye Ligi şampiyonluğu yaşadı. Fenerbahçe'nin günümüz ligindeki ilk golüne imzasını o attı.

Yıl 1959- Fenerbahçe 3-1 Ankaragücü- İlk gol: Ergun Öztuna

Lefter Küçükandonyadis-Mustafa Güven-Ergun Öztuna 

Erol Togay
Vefaspor ve Altay'da oynadıktan sonra 1978'de Fenerbahçe'nin yolunu tuttu. Defans oyuncusu olmasına rağmen Fenerbahçe'nin lig tarihindeki 1000.golünde onun imzası bulunuyor.

1979-80 sezonu- Fenerbahçe 1-1 Adana Demirspor- 1000.gol: Erol Togay

Uche Okechukwu
Nijerya'da doğan Deniz Uygar olan,bizim çocuk Uche. Fenerbahçelilerin "Gelmiş geçmiş en iyi Fenerbahçe" kadrolarına banko yazılır. Derbilerde attığı gollerle,First Duo sakız reklamı ve "Ebru Gündeş-Sen Allahın Bir Lütfusun" klibindeki oyunculuk yetenekleriyle gönüllere kurduğu tahtı koca çivilerle çiviler. Ne de güzel yapar.

1996-97 sezonu- Fenerbahçe 1-0 Trabzonspor- 2000.gol: Uche Okechukwu
Alex de Souza
...Yukarıda adı geçen Fenerbahçeli futbolculara oranla hakkında en çok şey bildiğimiz ama anlatmak istediğimizde kelimelerin düğümlendiği bir dahi o. 
2004 yılında gelemez dedikleri Fenerbahçe'ye geldiğinde çoğunun ağzı açık kalırken,biz Fenerbahçe'nin iyi bir transfer yaptığının farkındaydık. Ancak,bu formayla efsane olacağı kimsenin aklına gelmiyordu. Gün geçtikçe daha çok ısındı,daha çok Fenerbahçeli oldu Kimileri koşmuyor dedi,o çıktı bir tane sıkıştırdı tribünleri aşağı yıktı. Koşmadı belki ama boş koşandan daha özlü işler yaptı. Fenerbahçe'nin tarihteki en başarılı yabancı isimlerinden biri oldu,kurtarıcımız,kaptan gibi kaptanımız oldu.  

2010-11 sezonu- Fenerbahçe 5-2 Bucaspor - 3000.gol ve 23 dakikada hat-trick...
krAlex

4 yorum:

Yedinci Samuray dedi ki...

Sıralama da anlatım da çok güzeldi. Ellerine sağlık.

B. dedi ki...

Okuma zahmetine giren herkesin de gözlerine sağlık

TANGO dedi ki...

22 Kasım Dünya Alex de Souza günü ilan edilsin. Her yıl bir hafta kutlansın. Trt ana haberi kesip attığı golleri yayınlasın. Boğaz köprüsüne resmi asılsın. Bir hafta boyunca göndere Alex De Souza'nın resmi çekilsin. Futbolu bırakınca Fenerbahçe'ye hoca olmasın. İlk seçimde başbakanlığa oynasın. Koşmadan 200 küsür gol atan adam yerinden kalkmadan bizi Avrupa birliğine sokar şerefsizim. Hatta abartılsın okullarda Atatürk resminin yanına resmi konsun. Alex ulannn Alex. Biri beni durdursun...

B. dedi ki...

:)
Mantıklı 22 Kasım Dünya Alex de Souza günü :)
Alex gittikten sonra o forma kaptan gibi kaptan olmayana da verilmesin diye de ekleyelim.