Salı, Şubat 8

Inter 5-3 Roma

Uzun süredir iki maç üst üste puan kaybetmeyen Roma,İnter mağlubiyetiyle birlikte zirve takibinde zaten sayısı bir hayli fazla olan rakiplerin gerisine düştü. Ertelenen Bologna maçını da düşünecek olursak üç maçlık bir galibiyet hasreti var. Bu haftaki maça gelecek olursak; İnter 3.dakikada Sneijder'ın ayağına muazzam bir şekilde oturan topun filelerle buluşmasıyla birlikte öne geçti. Cevap,Simplicio'nun 13. dakikada attığı takipçilik eseri golüyle geldi.
Aslında maçta ne olduysa 62.dakikada oldu. O dakikaya Eto'o'nun atmış olduğu golle 2-1 önde girmişti İnter ve maç genelde dengeli gidiyordu. Ta ki eski İnter'li Burdisso'nun Pazzini'ye ceza sahasına girerken taktığı ana kadar. O kadar gereksiz bir hareket maçı en fazla bu kadar etkileyebilirdi. İnter sadece penaltı golüyle farkı açmakla kalmadı,eksik kalan Roma karşısında daha rahat nefes alabilme fırsatı da buldu. Bu rahatlıkla 4'e de giden İnter Roma'nın geri dönüşlerini unuturken,Vucinic'in biraz da şans eseri attığı golle Roma canlanmaya başladı. Ardından Loria'nın karambolden attığı gol var ki İnter'i heyecanlandırmaya yetti. Ancak maç böyle bitmedi. Roma defansının yarattığı harikaları(!) değerlendiren İnter farkı ikiye,son dakikada çıkararak çok önemli bir 3 puanın sahibi oldu. Önümüzdeki hafta lig ikincisi Napoli Olimpico'ya geliyor. İzlemek gerek.
Marcatori: Sneijder (I) al 3’, Simplicio (R) al 13’, Eto’o (I) al 35’ p.t; Eto’o su rigore al 18’, Thiago Motta (I) al 26’, Vucinic (R) al 30’, Loria (R) al 36’, Cambiasso (I) al 45’ s.t.
Inter (4-3-1-2): Julio Cesar; Maicon, Ranocchia, Cordoba, Zanetti; Kharja, Thiago Motta, Cambiasso; Sneijder (dal 30’ s.t. Nagatomo); Pazzini (dal 25’ s.t. Milito), Eto’o. (Castellazzi, Materazzi, Obi, Coutinho, Pandev). All. Leonardo.
ROMA (4-3-1-2): Julio Sergio; Cassetti, N. Burdisso, Juan, Riise; Simplicio (dal 25’ s.t. Greco), De Rossi, Perrotta (dal 21’ s.t. Taddei); Menez (dal 19’ s.t. Loria); Borriello, Vucinic (Doni, Castellini, Brighi, Rosi). All. Ranieri.
Arbitro: Tagliavento di Terni.

Hiç yorum yok: