Pazartesi, Ocak 31

Tuncay Wolfsburg'ta

Tuncay Şanlı Wolfsburg ile 3.5 yıllık sözleşme imzaladı. Haber ilk olarak Alman basınından duyuldu ve akşam üstü resmi açıklama geldi.
Açıkçası kendini daha iyi gösterebileceği bir lige transfer oldu Tuncay. Premier Lig ona çok şey kattı ama onun bulunması gereken o lig değildi. Özellikle Stoke City'de zamanını boşuna harcadı. Tam da dünkü maçta Tuncay gelmişti aklıma acaba diyordum sezon sonuna... 

Peki Tuncay Şanlı İngiltere'de neler yaptı? 2007 yılında transfer olduğu Middlesbrough'da 2 sezonda 70 maça çıktı ve 17 gole imza attı. Takip ettiğim üzere bir çok maçta taraftarın en güvendiği isimdi. 2009'da kariyerinin belki de en kötü kararını vererek Stoke City tercihini kullanmıştı. Stoke taraftarı onu sevse de Galli menajer Tony Pulis ile yıldızı barışmadı. 2 sezonda 45 maça çıkabildi; 2.sezonunda ilk 11 şansını çok az yakalamıştı ve açıklamaları ayrılmak istediği yönündeydi. Ve 2 sezonda attığı 5 gol kariyerindeki en kötü 2 sezonun en açık göstergesiydi. 4 yıllık macerasında ilginç gollere de imza attı ve İngiltere defterini rafa kaldırdı/kapattı.

Dipnot: Yukarıda görmüş olduğunuz görselde Wolfsburg genel menajeri Dieter Hoeness yeni transferler Jan Polak (sağ) ve Patrick Helmes(sol) ile de poz vermiş durumda.

Hiç yorum yok: