Perşembe, Haziran 23

Roma'da İtalyan Hoca Hegamonyası Son Buldu

Roma'da takımın sezonu 6. bitirmesinin faturası -şanssız- Vincenzo Montella'ya kesilmişti bilindiği üzere. Yeni teknik direktör ise Luis Enrique Martinez oldu. Futbolculuğundaki hırsını teknik direktörlüğüne de yansıtmaya çalışan şahsiyetlerden birisi olarak göze çarpıyor kendisi. Verdiği ilk demeçlerde de hep gol atmayı düşünen bir Roma'nın olacağını iddia etmekten geri kalmadı. Enrique'nin teknik direktör olmasıyla ilgili belki de en ilginç anektod: 1998-99 sezonundan bu yana takım ilk defa yabancı bir teknik direktöre emanet ediliyor. Takımın son yabancı teknik direktörü, Çekli Zdenek Zeman'dı. 

Luis Enrique, 2008-11 yılları arasında Barcelona B takımını çalıştırdı. 2008 yılında görevi Josep Guardiola'dan devraldığında takım, İspanya futbolunun 4.seviyesi olan Tercera Division'un şampiyonu olarak bir üst lig olan Segunda Division B'ye yükselmişti. İlk sezonunda 5. ikinci sezonunda ise 2.lik elde etti. Bu ikincilik Barcelona B takımına La Liga'nın bir alt ligi olan Segunda Division yolunu açmıştı. Geride bıraktığımız sezon ise, Segunda Division'da mücadele eden Barcelona B, ligi 3. bitirerek dörtlü Play-Off'a kaldı. Ancak Play-offlarda sadece Granada 74 İspanya'nın en üst seviye ligi olan La Liga'ya yükselme hakkı kazanmıştı. Barcelona B'yi La Liga'nın eşiğinden döndüren de Luis Enrique'ydi. Roma'da o'na ciddi anlamda şans dolu bir sezon dilemekten başka bir şey gelmez elden. 2 yıl sonra Lazio'da görmemiz de seçenekler arasında. İspanyol hoca, ilk yıl 2.9; ikinci yıl ise 3.1 milyon euro alacak.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Aslında Romanın yapması gereken eski bildiğimiz Roma gibi oynamasıdır gerçek bir takımı oyunu.. Hırslı, kavga eden, pes etmeyen ve golü düşünen... Zaten Enriquenin de düşündüğü şey bu olsa gerek :)

B. dedi ki...

Bence de. Çünkü 2000-01 sezonunda şampiyonluğu getiren de bu bahsettiğimiz ögelerdi. Enrique'nin ortası olmayacak bana göre. Ya ortalığın tozunu attıracak yada bir sezonu zor tamamlayacak.