Perşembe, Temmuz 7

Kalpten Gelen Bir Bağımlılıkla Bu Kulübe Hizmet Etmek

Omuzları her zamankinden daha dik, kendinden daha da emin bir konuşma. Net cevaplar, kesin hedefler ve KOCAMAN bir yürek! Aykut KOCAMAN, bu basın toplantısıyla birlikte Fenerbahçe'nin hakkını -resmi olarak- en yiğitçe arayan ve aradığını gösteren isim olmuş oldu. Önemliydi bu. Çünkü, sosyal medya ve platformlardaki Fenerbahçeliler dışında bu olaylara gösterilen somut bir direnç söz konusu değildi maalesef. Yaşanan olayların Fenerbahçe ismi dışına çekilmesi gerektiğini söyleyen Aykut Kocaman, düşüncelerimize de tercüman oluyordu aynı zamanda. Çünkü, bu olayları taraftara mal etmenin, sahada formayı sırılsıklam eden futbolcusunu ve teknik heyeti de bu işin içine çekmenin onursuzluk olduğunun o da farkındaydı.
Ey her fırsatta Fenerbahçe'ye kendi pisliğini atmaya çalışan insanoğulları(!) 17 maçta Fenerbahçe'nin kaybettiği tek puan kaybını düşünün; Bursa'da. Bu bir tek Bursa'nın suçsuz diğer 17 takımın suçlu olduğu anlamına mı geliyor?! Çünkü, şike-şaibe olaylarında alanın da verenin de hukuksal açıdan suçlu olduğu gibi bir gerçek var! 17 takımı birden düşürün, çok gerçekçisiniz ya! Bir tek Fenerbahçe mi batıyor bir yerlerinize?!
Trabzonspor; Her türlü çirkinliği gösterdi şu geçtiğimiz iki sezon boyunca. Spor ahlakına sığmayan her türlü şeyi yaptılar. Fenerbahçe'ye de yenildiler! Demek ki Trabzonspor'da yenilmek için para aldı. Parayı şampiyonluğa tercih etti. Trabzonluların gözünden bakarsak durum bundan ibaret. Sen git kritik maçlarını kaybet sonra Fenerbahçe şike yaptı diye sokaklarda tepin dur.
Şunu farkettim ki biz en temiz en kaliteli şampiyonluk yarışlarını Beşiktaş ve Galatasaray ile yaşamışız. O yarışlarda rekabet vardı çünkü, çirkeflik daha piyasada yokken! 
Mantıkla düşünen Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı bir çok arkadaşım Fenerbahçe'yi yerden yere vurmaya çalışmak yerine Türk futbolunu düşünmekte. Doğru olan da bu çünkü. Altındaki toprağı sert olanın kuyusu kazılmamalı incir çekirdeğini doldurmayacak söylentilerle... Ve son olarak eklemek isterim ki son bir kaç yıldır -yaşamaya çalıştığımız- bu ülkede delil hiç bir şey demektir!!!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

sen en iyisi savunma yapma,ömer çavuşoğlundan sonra gördüğüm en berbat savunma. lan 17 takım yenildi hepiniz şikecisiniz diye savunma mı olur.2 ihtimal var ya antuda yazıyorsun ya da 12 yaşındasın

B. dedi ki...

Öncelikle 21 yaşındayım ve blogum haricinde hiç bir yerde bir şey yazmıyorum. Ben büyüklüğümü sizin seviyesiz yorumunuzu yayınlayarak gösterirken siz ADSIZ olarak ileri geri konuşma lüksünde bulunuyorsunuz.

Yazıda kinayeyi anlamadıysanız benim yapabileceğim hiç bir şey yok. Ayrıca siz kim oluyorsunuz da bana kendi blogumda "sen savunma yapma" diyebiliyorsunuz?!

Bundan sonraki yorumunuzda madem her şeyi çok iyi biliyor, benden daha iyi savunma yapabileceğinizi düşünüyorsunuz yorumunuzu adam gibi isminizle yazın. Terbiye sınırlarını aşan hiç bir yorumu da yayınlamayacağımı şimdiden belirteyim.