Cumartesi, Aralık 10

Şampiyon Boca Juniors

Boca Juniors geçtiğimiz hafta Banfield'ı 3-0 mağlup ederek en yakın rakibi Racing Club ile arasındaki puan farkını 11'e çıkarttı. Bu sonuç, bitime 2 hafta kala Primera Division'ın "Açılış" sezonu olan Apertura'da şampiyonun belli olması anlamına geliyordu. İlk olarak gözüme çarpan bir ters orantıyı vermek istiyorum. Son yıllarda River Plate ne kadar kötüyse Boca Juniors da o kadar iyi desek yanlış bir söylem olmaz diye düşünüyorum. Bir kaç yıl geriye gidecek olursak; 2008 Apertura'da 3 takımın (sırasıyla San Lorenzo, Boca Juniors ve Tigre) sezonu aynı puanla bitirmesine tanık olmuştuk. Statü gereği, oynanan şampiyonluk Play-Off'u Boca'nın zaferiyle sonuçlanmıştı. Böylelikle her hafta takip ettiğim Boca, şampiyonluk kupasına uzanmış, bize de kendi halimizde sevinç yaşatmıştı. Diyeceğim şu ki, 2008'deki şampiyonlukta ezeli rakip River Plate ligi son sırada tamamlayarak, ortalama puan averajının taban yapmasına neden olmuştu. Ve hatta geçtiğimiz sezon küme düşmelerinin başlıca sebebi 2008 Apertura performanslarıdır. Kısacası, River'ın o sezonki başarısızlığında Boca şampiyonluk sevinci yaşarken, benzer bir durum da bu sezon yaşanmış oldu. 
Boca'nın şampiyonluk yolu... 
2010-11 Apertura'da Boca'nın ligi 12. sırada bitirmesi, teknik direktör Roberto Pompei'nin görevinin sona ermesine sebep olmuş, göreve Julio Cesar Falcioni getirilmişti. Falcioni ilk sezonu olan 2011 Clausura'da takımı ancak 7.sıraya taşıyabildi. Falcioni'nin ilk sezonunun son maçında ise Martin Palermo aktif futbol yaşantısına son noktayı koymuş, hak ettiği bir şekilde de marşlar ve çiçeklerle göz yaşları içinde uğurlanmıştı. Böylelikle Haziran ayında Banfield maçında efsane ismine veda eden Boca, bir sezon sonra tekrar bir Banfield maçında şampiyonluğunu ilan etmiş oldu. 
Teknik diretör Falcioni için aceleci davranmayan Boca, meyvesini bu sezonki şampiyonlukla almış oldu. Etkileyici bir grafik çizen Boca Juniors, son maçına namağlup ve şampiyon ünvanı ile çıkacak. Boca, 18 haftada attığı 24 gole karşılık kalesinde sadece 6 gol gördü. Ufak bir de anektod verelim; Boca Juniors, son mağlubiyetini geçtiğimiz sezon (10.04.2011) Lanus deplasmanında 2-0'lık skorla almıştı.

Boca maçlarını kaçırmaz, Boca atkı ve formasıyla turlardık bir zamanlar, hey gidi... İspanyolca hocam Sayın Mehmet N. KUTLU'ya ESTO ES BOCA! diyerekten yazıya noktayı koyalım.

2 yorum:

7.Samuray dedi ki...

Fenerbahçeli olmamdan ve tabi Maradona'nın ayak izlerinden ötürü Boca ile River arasında tereddütsüz tercihimi Boca'dan yana kullanmıştım. Bazen maçlarına denk geliyorum. Hani yok böyle gol sevinci yok böyle taraftar.

Hem Fenerbahçe'nin hem de Boca'nın Formalarının her yanını kaplayan reklamlardan bahsetmezsem olmaz. İkisi de feci kötü.

B. dedi ki...

Reklam olayı benim de hiç hoşuma gitmiyor. Hele ki taraftarı o reklam ile sokakta dolaştırmak yok mu...