Pazar, Aralık 27

Sezon Sonu #Boca

En son 3-0 yenildiğimiz San Lorenzo maçını yazmıştım. Kaldığım yerden devam edip,kısa bir sezon değerlendirmesi yapayım.San Lorenzo yenilgisinin ardından Independiente'ye de son dakikalarda yediğimiz bir golle 2-1 yenildik. Ardından gelen Huracan beraberliği var.
Son haftaya gelecek olursak her sezon sonu ilginç şeyler yaşanabiliyor Arjantin'de. Bu kadarına da pes dedirten son hafta karşılaşmaları,aynı puanda ligi bitirip Play-Off'a kalmalar vb. Yapı ve organizasyon itibariyle farklı bir konumda olan Arjantin ligi için bu tip şeyler normal karşılanmaya başladı onu da belirtmek gerek.
Son haftaya 2 puan önde lider giren Banfield,Boca ile karşılaşırken; 2. Newells evinde San Lorenzo'yu konuk ediyordu. İki şampiyonluk adayı için de oynamak isteyecekleri son takımlar yazıyordu fikstürün son haftasında. İlk gol sesi La Bombonera'dan geldi. 6' Palermo ile 1-0 öne geçti Boca. Banfieldlılara soğuk duş etkisi... Üzerinden çok geçmeden San Lorenzo,Estadio Marcelo Bielsa'yı sessizliğe boğdu. Banfieldlılar gol atmışçasına sevindiler La Bombonera'da. Boca'nın 2.golü geldiğinde Banfieldlıların surat ifadelerinden korku ve nefret fışkırıyordu. Yine aradan fazla zaman geçmeden San Lorenzo'nun 2.gol haberi geldi ve Banfieldlılar hem La Bombonera'da hem de kendi stadları olan Estadio Florencio Sola'da şampiyonluk kutlamalarını yapmaya başladılar. 113 yıllık tarihlerindeki ilk şampiyonluğu San Lorenzo sayesinde aldılar,sadece son haftayı düşünecek olursak.
Newells salaklığına doymasın diyorum. Buenos Aires takımı olan Banfield'a erken şampiyonluk kutlama şansı vermediği ve ecel terleri döktürdüğü için Boca Juniors'ıma teşekkür ediyorum.
Böylelikle sezonu 27 puanla 11.sırada bitirdik. 7 galibiyet 6 beraberlik 6 mağlubiyet yaşanırken; 28 gol atıp kalemizde 24 gol gördük. 2 sezondur kötüyüz kabul etmek gerekir. 2008 Apertura şampiyonluğu'nun ardından düşüş başladı Boca'da. Bu sezon biraz toparlanır gibi olundu ama görüldüğü üzere çokta iyi geçmedi sezon. Clausura adına çok şey bekliyoruz Boca'dan.

Hiç yorum yok: