Salı, Mayıs 25

Bayern Münih 0-2 Inter

Bundan çok daha güzel finaller olmuştu şeklinde bir giriş yapalım. Bu sezon oynanan çeyrek final ve yarı finalleri de hesaba katarsak,adına yakışır bir final olduğunu söyleyemeyiz kısacası. Finalin Cumartesi günü olup bir de Bernabeu'da oynanması final adına sayabileceğimiz sayılı güzel detaylardı. 

2-0 gibi net bir skor elde etmiş olsa da göze hoş gelen bir oyun çıkarmadı İnter. Aksine çabalayan ve gol için sabreden Bayern'di ama sonuca gidemedi. İnter hak etmedi desem çok doğru olmaz ama Robben gibi mücadeleci isimlere de yazık oldu. İnter topa az ve öz dokundu. Doğru işleri yapan ve şanslı olan taraf Mourinho'nun öğrencileriydi. Çok heyecanlı da geçmedi karşılaşma. Daha 10.dakikadan ben dahil bir çok futbolsever anlamıştır maçın o kadar da sevimli geçmeyeceğini. Son 15-20 dakika bir hareketlilik olur dedim ama İnter 2.golü de bulmuş işi sağlama almıştı. Bayern golden sonra moral açısından biraz çökmüş gözükse de kopmadı oyundan. Bunların haricinde Pandev,Eto'o bir de Milito. Özellikle Milito'nun olduğu bir 11'de diğer ikisinden en az biri fazlalık konumunda,hangi mevkiide oynarlarsa oynasınlar. Bayern'de de Olic en kötü performansını göstermiş olmalı bu sezon,hiç bir iş yapmadı. Çalışan isimlerin arasında ise kesinlikle Hamit'i de sayabiliriz. Kaleyi fazla deniyor gerekçesiyle oyundan alınması Bayern'in sonunu hazırladı görüşündeyim. Bayern yenebilecek bir görüntüde değildi ama dediğim gibi çabalayan bir kaç isim vardı. Bayern'in kötü günlerinden birini geçirdiği aşikardı.

Sonuçta İnter,yaklaşık 40 senenin ardından Avrupa'da kupa kaldırmış oldu. Mourinho,İnter'e belki yakın bir tarihte bir daha yaşayamayacağı bir başarı getirmişti. Önümüzdeki sezon çok büyük bir aksilik olmazsa Real Madrid kulübesinde olacak Mourinho,başarılara diyelim...
Bayern: Butt; Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber; Robben, Van Bommel, Schweinsteiger, Altintop (Klose, min. 63); Muller y Olic (Mario Gómez, min. 73).

Inter: Julio César; Maicon, Lucio, Samuel, Chivu (Stankovic, min. 68); Zanetti, Cambiasso, Sneijder, Pandev (Muntari, min. 79); Diego Milito (Materazzi, min. 91) y Etoo.

Goles: 0-1, min. 35. Diego Milito. 0-2, min. 70. Diego Milito.

Hiç yorum yok: