Pazar, Eylül 12

Yeni Transferler ve Gidişat Üzerine

Evet efendim biriken yazıları sizlerle paylaşmaya başlayalım. Öncelik Fenerbahçemizde. Bir iyi bir kötü,bir iyi iki kötü bir grafikle giden Fenerbahçe,şuan ligte maç fazlasıyla 5.sırada. Bilindiği üzere 2 galibiyet,2 yenilgi var. 10 gol atıp 7 gol yedik. Attığımız 10 golün 8'i de Manisa ve Antalya'ya zaten. Avrupa maceramız da uzun süre sonra ilk defa bu kadar erken sonlandı. Elendiğimiz takımlar da ahım şahım top oynayan ekipler değildi. Young Boys etkili bir takım olabilir ama daha etkili olmalıydık falan filan... 
Bilindiği gibi Şampiyonlar ligi ön elemesinde Young Boys'a deplasmanda 2-2,evimizde de 1-0'lık yenilgiyle elenmiş,üstüne bir de Avrupa liginde PAOK'a deplasmanda 1-0'lık yenilgi,evimizde de 1-1'lik beraberlik sonuçlarıyla elenmiş,Avrupa'ya havlu atmıştık. 
Değinmek istediğim konu ise transferler, Stoch,Niang gibi takıma dinamik,etkili isimler katıldı. Keza Dia,Caner,Yobo gibi kötü sayılmayacak isimler. İtiraz ettiğim şey bu transferlerin çok geç bitirilmesi. İlk Avrupa maçı 28 Temmuz tarihinde,son transfer edilen isim (Yobo) 7 Eylül'de antrenmana çıkıyor! 26 ağustos günü Avrupa'ya veda etmişiz 7 Eylül'de antrenman sahasına ilk defa ayak basan bir futbolcu. Yıllardır aynı şey yapılıyor. Transfer döneminde ha oldu ha olacak insanı çatlatıyorlar. TV'ye nete bak transfer yok! Yeni transferler 15-20 gün arayla geliyor ve benzeri şeyler. Tamam bir transfer hemen yapılamıyor;Uzun uğraşlar,karşılıklı paslaşmalar,krize giren uzlaşma çabaları... Ama bu kadar da uzun sürmemeli senin transfer dönemin. Gelen adam arkadaşlarına alışacak,bastığı yeni topraklara alışacak,futbolunu sahaya yansıtacak,takıma faydalı olacak... Bu zorlu bir süreç,transferler ne kadar erken bitirilirse o kadar iyidir görüşündeyim. Yeni transferlerin milli takımlarında daha iyi performanslar göstermesi de biraz bu konuya bağlanabilir. Adam alışık olduğu arkadaşlarıyla oynuyor. 
Stoch,Slovakya milli takımını Rusya karşısında galibiyete taşırken,Niang'da Senegal formasıyla Kongo filelerine 3 gol birden bıraktı. Orada 3 attı burada bişey yapmıyor demiyorum yanlış anlaşılmasın,hemen olacak işler değil bunlar ama takıma da daha iyi adapte olmaları lazımdı. Biz bile halı sahada orada burada maça çıkarken birbirimizin oyununu tanırsak daha etkili oluyoruz,değil mi ama?! Neyse fazla derinleştirmeden diğer transferler hakkında pek konuşmak istemiyorum bunun için biraz erken sanırım.
Aykut Kocaman tercihi hakkında ağzımı bile açmayacağım belirli bir süreye kadar. Umarım doğru bir tercihtir ve iyi başlayıp kötüye gitmektense,kötü sonuçlarla başlayıp çok daha iyi yerlere gideriz. Gençlere güvenmesi beni ve sanırım çoğu Fenerbahçeli ile birlikte çoğu futbolseveri de mutlu ediyordur. Özellikle efsanemiz Hooijdonk'un 17 numaralı formasını giyen Okan Alkan... Umarım çizgisini bozmaz,Fenerbahçe ve Türk futboluna yıllarca hizmet eder. Keza Recep Berk ve Gökay gibi isimler. Genç(!) demişken, Semih'in de aramıza dönmüş olması mutluluk verici bir diğer nokta. Küstürülmeye çalışıldı ama küsmedi,bravo! Son olarak,umarım ilerleyen günlerde daha iyi ve istikrarlı bir Fenerbahçe izleriz.

Hiç yorum yok: