Pazar, Ekim 31

Del Piero Üstüne...

Alessandro Del Piero, Milan'a attığı golle Juventus'un Serie A'daki en golcü ismi ünvanını elde ederek,tarihte zaten altın harflerle yazılı olan ismine bir yıldız daha çaktı. Koltuğundan olan isim ise yine bir piero,Giampiero Boniperti. 1946-61 yılları arasında 444 maça çıkan Boniperti,178 gole imza atmıştı. Boniperti'nin 15 yılda yaptığını Del Piero 17 yılda yapabildi. 
Kaptan sezon sonunda büyük ihtimalle ya futbolu bırakacak yada son bir kez başka bir forma giyecek. İkinci ihtimale pek şans vermiyorum açıkçası.
Del Piero'ya olan hayranlık çocukluğumdan gelir. Ronaldo'dan sonra (ki bahsettiğim gerçek -şişman- Ronaldo'dur) ikinci idolümdü,ne milli maçlar ne lig maçları izlemiştim Piero'lu. İlginçtir Juve'li olmadım. Tarih olarakta Roma'yı tutmaya başlamamdan önceye denk gelir Del Piero. Bizim devir yavaş yavaş kapanıyor,bizim devir kapanacak bari yürü de senin namın yürüsün futbol!
Giampiero Boniperti
Boniperti & Del Piero

2 yorum:

Eralp Ersoy dedi ki...

Del Piero fenomeni bana da ilham vermiştir çocukluğumdan beri.. Kariyerini böylesi bir unvanla taçlandırması da harika oldu.

Klavyeyi tuşlayan ellerinize sağlık..

B. dedi ki...

Kesinlikle.

Ne demek,Del Piero hayranlığımızı dillendirdik naçizane :)