Cumartesi, Eylül 15

PG Wear Röportajı

Polonya menşeili PG Wear'dan sipariş ettiğim "Liberta' Per Gli Ultras" t-shirt'ü 6 gün içinde elime ulaşmış ve beni anlam veremediğim bir mutlulukla yüz göz etmişti. Ederi 12.79  , kargosu da Polish Post Office-PTT ortaklığında 7.99 'ya denk geldi. Astarıyla yüzüyle 45 TL gibi bir masrafı oldu özetlemek gerekirse. Üzerimde taşımak istediğim bir sloganı, kaliteli bir kumaş ve dayanıklı bir baskı ile taşımak için göze alınabilecek bir masraf. Fikri yönden beni temsil eden bu tarz şeyler hoşuma gidiyor; Evet, tshirt'ü üstüme geçirdiğim zaman sokaktaki insan ne düşündüğümü bilmeli derim hep. Kimseyi yaşadığı çevreden dolayı suçlayacak değilim, ama her insanın bir gayesi olmalı, peşinden gidip haklı bir mücadele verdiği...
PG Wear, 2006 yılından bu yana Ultras için en iyisi! felsefesiyle, Avrupa başta olmak üzere meşin yuvarlağın peşinden koşulan her yerde Ultras kültürünü yaşıyor, yaşatıyor. Ultras ideolojisini yansıtan baskılı t-shirt'lerden farklı renklerdeki kar maskelerine, kimlik koruyan kapişonlulardan amatör futbolun sembolü dikişli toplara kadar geniş ürün yelpazesi bulunan PG Wear kadınları da unutmamış.

Sitelerinde yazanların haricinde cevaplarını merak ettiğim bir kaç soru vardı aklımda ve sorularımın cevabı şirketin kurucusu Piotr'dan gelecekti. Yaptığım görüşmenin çevirisini noktasına virgülüne dokunmadan aktarıyorum. Keyifle okuyacağınızı düşündüğüm, Ultras kültürü ve Ultras giyim sektörü ile ilgili merak ettiğiniz bir kaç soruya da olsa cevap verebildiyse ne mutlu o'na, köprü olabildiysek de bize...
-PG Wear fikri nasıl ortaya çıktı?
-Piotr: PG Wear fikri yabancı bir arkadaşımın kendileri için ürün yapıp yapamayacağımı sormasıyla başladı. İstedikleri ürünleri organize ettim ve ürünlerden gerçek anlamda tatmin oldular. Bunun üzerine bir şirket kurmayı düşünmeye başladım. İlk olarak teşeronlarla çalışmaya başladık. Ardından ürünleri kendi şehirimizde üretmeye başladık. Biz iyi ürünler yapmayı denediğimizden beri, Ultras kimliği için de iyi ürünler çıkarmayı göz önünde bulundurduk. Kolay değildi, çünkü her yerde sadece kötü kaliteli Çin malları vardı. Bence Ultras en iyi ürünleri hak ediyor.

-Geldiğiniz noktayı başarı olarak nitelendiriyor musunuz?
-Piotr: Hiç bir zaman başarıyı yada tersini düşünmedim. Sadece ne yapabileceğime ve zevk almaya baktım. Bence bu yeterli.

-Dünya'daki tüm Ultras kültürünü temsil ettiğinizi düşünüyor musunuz?
-Piotr: Onları temsil etmeyi düşünmem ama dünya'nın her bir yanından Ultras bağlantılarım var. Onların  düşünce tarzlarını, problemlerini v.s biliyorum. Bu da benim işimin avantajı.

-Ultras senin için neyi ifade ediyor?
-Piotr: Ultras benim için bir yaşam tarzı, çok fazla probleme sahip bir alt kültürdür. Polis ve hükümetler bizimle kavga ediyorlar. Ancak çok sağlam bir alt kültürümüz var ve bu güç, önümüze çıkan bütün engellerle savaşmaya yeterli.

-PG Wear'ın "kendin dizayn et" olayı bence çok yaratıcı. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? 
-Piotr: Biz Ultras grupları için kıyafet yapıyoruz. Her grup bize kendi kıyafet tasarımlarını, fikirlerini gönderebiliyor ve biz de bunları en iyi malzeme ile üretiyoruz. Biz onlara gurur duyacakları şeyleri giyme imkanı veriyoruz. Eğer onlar kulüplerini yada gruplarını temsil etmelilerse en iyisi ile etmeliler, düşük kaliteli zırvalarla değil. Şundan emin olabilirler ki, giydikleri renkler olması gerektiği gibi olacak ve kıyafetleri yıkandıktan sonra da aynı kalacak. 

-Farklı ülkelerde temsilcilikler açmayı düşünüyor musunuz? 
-Piotr: Rusya, Almanya, Hollanda, Slovakya ve Hırvatistan'da işbirliği içinde olduğumuz bir kaç mağaza var. İşbirlikçilerimiz iyi ve güvenilir elemanlar, PG Wear ürünlerini satıyorlar. Mevcut işbirliklerimizin yanında diğer ülkelerden de işbirlikçilerimiz olsun isteriz. Umarım ki yakın zamanda PG Wear diğer ülkelerde de tanınır. 

-Size yolladığınız ürünlerin yanına broşür yada tanıtım kitapçığı tarzında bir şey koymanızı tavsiye edeceğim.
-Piotr: Söylediğinize benzer bir çalışmamız bulunuyor. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

-Teşekkürler 

Hiç yorum yok: