Cuma, Mayıs 29

Амкар 0-2 Сатурн

Spormax kanal listesine daha yeni eklenince bende ilk fırsatı -Amkar-Saturn karşılaşması- kaçırmayayım dedim.İlk başta şüphelerim vardı,acaba soğuk memleket oynadıkları oyunda soğuk,sıkıcı olur cinsinden...Şaka bir yana Avrupa şampiyonasında iyi oynayan milli takımları vardı ama kulüplerini fazla bir izlemişliğim yoktu.O açıdan iyi oldu.

Amkar yeni kurulan bir kulüp,Perm şehrinde 1994'te kuruldular.Maçlarını yukarıda görmüş olduğunuz Zvezda stadında oynuyorlar.Ekip,2003'te Premier lige çıktı bir alt ligin şampiyonu olarak.Bugüne kadarki en iyi derecelerini geçen sene 4. sırayla aldılar ve Avrupa'nın yolunu tuttular.Saturn'e gelecek olursak,1946 çıkışlı bir Moskova ekibi.98'de alt ligin şampiyonu olarak Rus Premier ligine çıktılar.En iyi dereceleri iki sezon önce 5.lik olarak gözükmekte.

Genel bilgilerden sonra bugün oynanan maça geçelim;Amkar oyunun ilk kısımlarında daha iyi bir oyun sergiliyor,Saturn ise ileride yalnız kalıyor kontra ataklarla çıkmaya çalışıyordu.Daha istekli olan taraf Kırmızı-Siyahlı ekip Amkar olduğu gözükmekteydi.Saturn'lü oyuncular ise fizik olarak yetersiz gözüküyor,ileri çıkamıyordu ve bu sebeplerden dolayı agresif bir oyun sergiliyordu.Fakat Amkar için,ligin başından beri aldıkları,5 mağlubiyet 5 beraberlik 1 galibiyetle ligin dibinde bulunmalarının sebebi yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamıştı:Savunma! Beklenmedik bir anda ilk golü yediler,herkes Amkar'dan beklerken.Gole kadar maçın büyük bir kısmı Saturn yarı sahasında oynanmıştı çünkü.Amkar açık oynarken,Saturn gol yemek istemeyen tipik deplasman takımlarıyla aynı şeyi yapıp ileri pek çıkmıyordu.Şöyle bir şey varki golden sonra kendilerine güven gelmiş olsa gerek,daha çok ileri çıkmaya başladılar.Oyun bir süre dengedeydi.Ancak ilk yarının uzatmalarında abartısız 3-4 gol kaçırdı Amkar.
İkinci yarı,dakikalar 60'ı gösterdiği sıralarda Amkar savunması inanılmaz bir hata yaparak Kirichenko'ya asist yaptı desem tam yerine oturur.Defans bu takımın en büyük handikabı diye düşünmekteyim.İlk yarıda orta saha sıkıntısı çeken Saturn daha kolay geçer oldu fark ikiye çıktıktan sonra.Amkar oyunun son bölümlerine doğru dengeyi kursada 3 puan Saturn'ün oldu.Maçta 11 sarı kart çıktığını belirteyim.Sert oynanıyor,hakemle fazla tartışılmıyor.Tribünlerde 15-20 kişilik bir grup olsa dahi bağırılıyor,seslerini duruyorlar.
Hoşuma giden güzel bir karşılaşmaydı.

dipnot:maçın görselleri daha yüklenmemiş olduğundan,Amkar-Saturn(PAF) maçı ve eski maçların görsellerini paylaştım sizlerle.
Perm Zvezda Stadium
Attendance 10200

Amkar: Narubin, Cherenchikov, Kalashnikov, Belorukov, Grishin, Peev, Novakovic (William, 19, Sikimic, 77), Drincic, Starkov (Volkov, 64), Jean Carlos, Kushev (c).
Substitutes: Shumailov, Afanasiev, Pomerko, Zhilyaev.

Saturn: Rebrov, Zelao, Igonin (c), Nemov, Kirichenko (Topic, 75), Evseev (Sapeta, 88), Karyaka, Kuzmichev, Kovel, Vorobyov, Ivanov.
Substitutes: Yurchenko, Temnikov, Malkov, Chilyushkin, Okoronkwo.

Goals: Kuzmichev, 31 (0:1). Kirichenko, 61 (0:2).

Referee: Malyi (Volgograd).
Booked: Zelao, 18. Karyaka, 27. Peev, 45. Kovel, 47. Kushev, 52. Belorukov, 55. Igonin, 66. Cherenchikov, 69. Kirichenko, 73. Kalashnikov, 81. Rebrov, 88. Topic, 90.

2 yorum:

Fabio Luciano dedi ki...

saha suni çim galiba

B. dedi ki...

aklımdaydı yazmakta unuttum
evet suni çim