Pazar, Ekim 17

Terbiye Vermek İlk Önce Sevgi Vermektir!


Geçtiğimiz gün oynanan Köln-Borussia Dortmund maçında Nuri Şahin ile Podolski arasında gerginlik yaşandı,gerginlik sırasında Podolski,Nuri'ye 3-0 işareti yaparak bana göre ırkçı bir harekette bulundu. Gerekçe çok açık,karşılaşma Almanya'da Podolski'nin kimliğini taşıdığı ülkenin topraklarında oynanıyor ve o ülkede ekmek parasını kazanmaya çalışan bir insan karşısında stadta onbinlerce Alman varken milli maçın skorunu gösteren bir hareket yapıyorsun. Bu,onbinlerce Almanı arkana almaya çalışarak,ülkende zaten bir takım ırkçı saldırılara uğrayan bir kimliği aşağılamaya çalışmak demektir! Hafta içi Mesut'a helal olsun dedim bu sefer de sana diyorum helal olsun Nuri sana! En iyi cevabı sahada verdiğin için,yaşanan gerginliğin üstüne hiç bir çirkeflik yapmadan Podolski'ye haddini bildirdiğin için.

Asıl değinmek istediğim maçın detayları değil ama belirtmekte fayda var; Nuri son dakikada attığı bu golle Borussia Dortmund'u liderliğe taşıdı.
Meraklısına : Maçtan sonra el sıkışmışlar,olayı uzatmamış Nuri...

Şimdi iki adet video sunacağım sizlere; İlki Nuri'nin Podolski'ye verdiği cevap,ikincisi ise bu video'yu ararken bulduğum,babasının Nuri'yi anlattığı video. Belki bir kaç yıl önce çekilmiş bir görüntü ama baba Şahin'den harika bir söz geliyor. Çıkarımlarınız olacaktır...

1 yorum:

Yedinci Samuray dedi ki...

Yüreğim soğudu yav... Nuri bi de harbiden efendi çocuk. Hani Podolski bula bula gidip Nuri'yle dalaşmış.
Neyse ki cevabı bir ömür Podolski'yi takip edecek.
Helal olsun sana Nuri..
Milli Takım'da da seni rakip ceza alanının çevresinde görmeyi çok isterim.