Perşembe, Şubat 17

Ronaldo FenomenO

İlk idolümdü o, formasını ilk sırtıma geçirdiğim. Sokakta maç yaparken onun ismini haykırıp televizyon karşısında hayranlıkla izlediğim. Şu ana kadar dünya gözüyle gördüğüm en iyi isimdi o Zidane'la birlikte. Maradona,Di Stefano,Pele v.b göremedik sonuçta eski görüntüleri saymayacak olursak. İşte o Ronaldo,kitleleri peşinden sürükleyen,bir kuşağa futbolu,Real Madrid'i Brezilya'yı sevdiren tek Ronaldo; aktif futbol hayatına noktayı koydu.
60'lı 70'li yılların efsane Jairzinho'su tarafından keşfedildi Ronaldo. 1993'te Cruziero'da başlayan profesyonel futbol hayatı PSV,Barcelona,Inter,Real Madrid,Milan gibi dev isimlerle devam etti. Barcelona-Real Madrid, Milan-Inter gibi ezeli rakiplerde oynamaktan çekinmedi. Gittiği takımlarda sevildi,sayıldı.
Sakatlıklar en büyük düşmanı oldu. Özellikle Inter'de oynadığı dönemde peşini bırakmadılar. Kariyeri bitti denilen ve sağlık problemi nedeniyle fazla kilo alan Ronaldo,kendisine gülenlere cevap olarak sahalara Corinthians forması ile döndü ve gollerine günümüze kadar devam etti. 90'lı yılların futbolunu 2000'li yıllara taşıdı.
Üzücü açıklama ise hafta içinde geldi. Halen futbol aşkıyla yanıp tutuşan Ronaldo,ağrıların dayanılamaz boyutlara ulaştığını belirterek yeşil sahalara istemeyerek de olsa veda ettiğini açıkladı. Bu veda anında döktüğü göz yaşları, kulüpler bazında 346 maçta attığı 247,milli takım bazında 97 maçta attığı 62 gol... 1994 (kadroda) ve 2002 yıllarında kazanılan Dünya Kupası,attığı 15 golle Gerd Müller'i geride bırakarak Dünya Kupaları'nın en golcü ismi olması,kazandığı 3 FIFA Dünya'da Yılın Futbolcusu ödülü... Bunların yanına milli takım bazında Copa America,Konfederasyon Kupası; Kulüpler bazında UEFA kupaları,Kıtalararası Kupası,La Liga Şampiyonluğu,Brezilya,Hollanda,Kral Kupası,İspanya Süper Kupası ve daha nicesi... Aman! Şişko deyip güleni futbol tanrıları çarpar diyeyim! 

2 yorum:

ultraslanhaber dedi ki...

Zidane ve Ronaldo, benim icin ikisinin de yeri ayridir. Zidane biraktiginda cok uzulmustum. Ronaldo icinde ayni uzuntuyu yasadim. Belki yillar sonra Messi biraktiginda ayni uzuntuyu yasarim bilmiyorum..

Yolun acik olsun Ronaldo reis.

B. dedi ki...

Messi günümüzün en iyisi belki ama bana Zidane,Ronaldo yada o zamanların futbolunun tadını vermiyor.
Tamam gözümüz şenleniyor o hareketler ve gollerle ama bir yere kadar