Cumartesi, Eylül 10

Fenerbahçe Transfer Dosyası

Yaşanan mali bir kriz yoktu ama kasaya girmesi planlanan yaklaşık 30 milyonluk bir rakamın atmosfere karışması, bırakın transfer yapmayı eldeki oyunculara verilecek ücretlerle birlikte olası bir krizi işaret ediyordu. Bu aşamada yönetimin futbolcu konusunda "düşürmeden sat-muadilini al" politikası bana göre doğru bir politikaydı. Giden futbolculardan sadece, hırsı ve golcülüğü gibi ekstra özelliklerinden dolayı Lugano aranırsa aranır (ki gol atamayacak da olsa Serdar Kesimal'ın oyun tarzı hoşuma gitti), onun haricinde Niang'ın yerini Bienvenu, Andre Santos'un yerini ise Reto Ziegler (kiralık) iyi bir şekilde dolduracaktır. (Andre Santos + Niang) 7 + 7.5 milyonluk bir nakit girişine karşılık, (Bienvenu+Ziegler) 4 + 2.5'luk bir nakit çıkışı gerçekleşti. Bunların yanında Güiza'dan 6, Lugano'dan 4, Emenike'den de 1 milyon euro kazanılarak olası bir kriz bertaraf edilmiş oldu. En kötü sayılabilecek günlerde taraftarın Fenerium stoklarını eritmesi, taraftar kartların 2-3 haftada 60-70 bine yakın artış göstermesi taraftarın büyüklüğünün yanı sıra, kulübün kriz durumlarından nasıl yara almadan çıktığını da açıkça göstermektedir. Yatırımların devam etmesi, hiç bir duran varlığın elden çıkarılmamış olması devamlılık açısından oldukça önemliydi. Rakamlar açısından bizim görebildiğimiz doğrular bunlardır, elimde Fenerbahçe'nin bilançosu olsa kulübün önümüzdeki yılları için daha net ve anlaşılır tespitler yapabilirim. Bunun dışında, transferler konusunda yanılma payım tabii ki olabilir, olmayadabilir. 

Gelenler: Emmanuel Emenike*, Orhan Şam, Serdar Kesimal, Sezer Öztürk, Henri Bienvenu


Kiralık Gelenler: Reto Ziegler, Joseph Yobo


Gidenler: Emmanuel Emenike, Diego Lugano, Andre Santos, Daniel Güiza, İlhan Eker, Gökhan Ünal, Abdülkadir Kayalı, Mamadou Niang


Kiralık Gidenler: Ozan Alkan, Volkan Babancan, Ertuğrul Taşkıran,

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Henri Bienvenu ile Niang'ı aynı kefeye koymak Delgado ile de Nasri'yi aynı kefeye koymak gibi birşey.. Delgado BJK'ye geldiği sene 50 maçta 27 gol atmıştır(ligde 33te 18). Diğer transferler gidenleri aratmayabilir ama Niang'ı arar gibi geliyor fenerbahçe..

B. dedi ki...

Oyun tarzlarında bir fark söz konusu ancak, yorum yapmak için biraz beklesek daha iyi sanırım.